ارسال عکس گرفته شده از طریق یاهو مسنجر |
فرض کنید قصد دارید عکسی از صفحه نمایش ویندوز بگیرید و آن را طریق یاهو مسنجر برای یکی از دوستانتان ارسال کنید. شیوه معمول این کار، فشردن دکمه Print Screen و وارد کردن تصویر در یک نرمافزار ویرایشگر عکس مانند Paint و ذخیره و ارسال آن است. اما بایستی بدانید خیلی سریعتر میتوانید این عکس گرفته شده از صفحه نمایش را از طریق یاهو مسنجر ارسال کنید. در این ترفند به معرفی نحوه انجام این کار خواهیم پرداخت.
بدین منظور:
ابتدا همانند روش معمول در محیطی که قصد دارید از آن عکس بگیرید، کلید Print Screen را از روی کیبورد فشار دهید.
اکنون وارد پنجره پیغام یاهو مسنجر شده و کلید ترکیبی Ctrl+V را فشار دهید (یا بر روی قضای تایپ متن راست کلیک کرده و Paste را انتخاب کنید).
خواهید دید که عکس گرفته شده از صفحه نمایش برای شخص ارسال خواهد شد!
تغییر مکان ذخیرهی فایلهای موقت در ویندوز |
ویندوز در هنگام نصب و اجرای برنامههای مختلف، یک سری از فایلهای موقت مورد نیاز برنامه یا عملیات نصب را در پوشهای با نام Temp در درایو ویندوز (درایو C) ذخیره میکند (برای مشاهده این پوشه کافی است عبارت %TEMP% را در Run ویندوز وارد کنید). گاهی اوقات برنامههای سنگینی نظیر مبدل فایلهای ویدیویی، فایلهای موقت حجیمی درست میکنند که همین امر موجب پُر شدن فضای درایو ویندوز میشود. به ویژه اگر درایو ویندوز از حجم کافی برخوردار نباشد این موضوع آزاردهنده خواهد شد. در این ترفند به شما نشان خواهیم داد که چگونه مسیر پیشفرض ذخیره شدن فایلهای موقت را به درایوی دیگر تغییر دهید تا دیگر با معضل کمبود فضا در درایو ویندوز مواجه نشوید. این ترفند بر روی تمامی نسخههای ویندوز عملی میباشد.
برای این کار:
ابتدا کلیدهای ترکیبی Win+R را فشار دهید تا پنجره Run باز شود. سپس عبارت sysdm.cpl را در Run وارد نمایید و Enter بزنید.
در پنجره باز شده به تب Advanced بروید.
سپس بر روی دکمه Environment Variables کلیک کنید.
در پنجره جدید باز شده، در قسمت ...User variables در حالی که TEMP در حالت انتخاب است بر روی Edit کلیک کنید.
حال در قسمت Variable value، به جای عبارت موجود در آن، مسیر جدید ذخیره محتویات موقت را وارد نمایید (به عنوان مثال D:eytooteTemp) و بر روی OK کلیک کنید.
این کار را عیناً برای TMP نیز تکرار کنید.
در پایان یک بار ویندوز را Restart نمایید.
خواهید دید که پس از این کار، تغییرات اعمال شده و مسیر جدید مورد استفاده ویندوز قرار میگیرد.
تنها دقت داشته باشید این کار باید برای هر حساب کاربری در ویندوز به صورت جداگانه صورت پذیرد. بدین معنا که حسابهای کاربری که این ترفند را بر رویشان اعمال نکنید، همچنان از درایو ویندوز برای ذخیرهسازی فایلهای موقت استفاده خواهند کرد.
حافظه SSD چیست و چگونه کار می کند؟ |
همانگونه که می دانید فناوری این حافظه ها به گونه ایست که سوزن هارد با قرارگیری بر روی هد عمل آدرس یابی اطلاعات را انجام داده، و پس از پیدا کردن آدرس مورد نظر، داده ها را به رم انتقال داده و سپس برای عمل پردازش به پروسسور ارسال می شوند، با توجه به این که تمامی این مراحل اعم از جابه جایی سوزن، گردش هد و همچنین عمل آدرس یابی در هارد دیسک به صورت مکانیکی انجام می شود، موجب به وجود آمدن گرما، مصرف انرژی و همچنین به وجود آمدن زمان تاخیر در خواندن نوشتن می شود.که تمامی این اتفاقات در کنار یکدیگر موجب به وجود آمدن مشکلاتی از قبیل طولانی شدن زمان بوت سیستم، استهلاک قطعات مکانیکی هارد دیسک، تولید گرمای زیاد توسط هارد و در نهایت موجب کاهش سرعت کلیه ی عملیات پردازشی می شود. علاوه بر مشکلات بالا هارد دیسک ها در برابر ضربه ی فوق العاده حساس هستند، به صورتی که ممکن است با ضربه ای کوچک هارد بسوزد و یا قسمتی از اطلاعات آن از بین برود.
اما گونه ی دیگری از حافظه ها وجود دارند که به SSD ها معروفند. تاریخ ساخت این نوع حافظه ها به قبل سال ۱۹۹۰ میلادی باز می گردد که در آن زمان استفاده از آن ها به طور فراگیر مرسوم نبود و تنها در مصارف نظامی و فضایی کاربرد داشتند، اما از سال ۱۹۹۵ به بعد کم کم استفاده از این نوع حافظه ها مرسوم شد. به طوری که امروزه نمونه دستگاه هایی مانند تبلت ها ، سرورها، گوشی های هوشمند و همچنین کامپیوترهای قابل حمل از این نوع حافظه ها استفاده می کنند.
● اس اس دی ها دارای چه فناورهایی هستند ؟ معایب و مزایای آن ها نسبت به اچ دی دی ها چیست؟
SSD مخفف عبارت Solid state disk، منبع ذخیره سازی است که از نیمه رساناهای حالت جامد تشکیل شده است.این نوع فناوری همچنین در ساخت حافظه های فلش هم کاربرد دارد و به همین دلیل برخی از افراد SSD ها را حافظه های فلش یا EPP Rom می نامند.
هارد دیسک های حالت جامد یا همان SSD ها به حافظه هایی گفته می شوند که در آن ها از هیچ قطعه ی متحرکی استفاده نشده باشد، در ساخت آن ها از حافظه های مبتنی بر فلش یا SD Ram ها استفاده می شود. استفاده از حافظه های مبتنی بر فلش در SSD ها باعث می شود تا زمان تاخیر به حداقل برسد و همچنین گرمای تولید شده کاهش یابد که تمامی این مسائل باعث کاهش مصرف انرژی و همچنین سبکتر شدن این حافظه ها نسبت به هارد دیسک ها می شود. اما SSD ها هم همانند هارد دیسک درایوها دارای مشکلاتی می باشند که می توان از مهم ترین آنها به قیمت بالای این حافظه ها در مقابل هارد دیسک اشاره کرد.
شاید مهم ترین نکته در خرید یک حافظه سرعت خواندن نوشتن اطلاعات در آن حافظه باشد. اگر بخواهیم SSD ها را با هارد دیسک درایوها از لحاظ سرعت مقایسه کنیم، شاید به نتیجه درستی نمی رسیم ، علت آن را هم در ادامه بررسی می کنیم :
سرعت خواندن و نوشتن در هارددیسک ها یکسان است در صورتی که در SSD ها بر اساس ترکیب های مختلفی که وجود دارد نتایج متفاوتی در سرعت خواندن و نوشتن به دست می آید.
اندازه ی بلوک های داده ای که خوانده یا نوشته می شوند نیز در این ۲ یکسان نیست که به همین علت موجب تغییر نسبت در هر دو مدل حافظه می شود.
شیوه ی مدیریت سیستم ذخیره سازی در سیستم عامل تاثیر زیادی در سرعت SSD ها دارد.به عنوان مثال، هر چه اطلاعات مرتب تر ذخیره شده باشد، اندازه ی بلوک های داده ای بزرگتر می شوند که معمولا این اندازه بین ۳۲ تا ۲۵۶ کیلو بایت است. در نتیجه می توان گفت: سرعت اطلاعات در اس اس دی ها بین ۲ تا ۲۰ برابر بیشتر از هارد دیسک درایوها می باشد.
از طرفی اگر سیستم عامل برای کار با SSD ها بهینه سازی نشده باشد، کاربر افزایش سرعت محصوصی را در استفاده از SSD ها احساس نمی کند، در سیستم عامل های مانند ویندوز اکس پی و ویستا این بهینه سازی به صورت پیش فرض وجود ندارد. و کاربران باید با نصب سرویس پک های موجودی که توسط ماکروسافت عرضه شده است، این امکان را فراهم آورند، اما خوشبختانه این امکان در ویندوز ۷ به صورت پیش فرض وجود دارد و این سیستم عامل با پشتیبانی از سیستم فایل ایEx fat به طور کامل با SSD ها هماهنگ شده است.
مقدمه ای بر وبلاگ نویسی |
وبلاگ چييست و وبلاگ نويسي يعني چه؟
وبلاگ يك يا چندين صفحه اينترنتي شخصي يا گروهي است كه در آن شخص يا گروه به نوشتن مطالب متوالي (روزانه يا چند روز در ميان) در موضوعات متنوع و دلخواه مي پردازند.و افكار،عقايد اشعار و يا خاطرات خود را براي مطالعه عموم در آن قرار مي دهند.از آنجاييكه وبلاگ در اينترنت نشر مي يابد مي توان آنرا يك نشريه اينترنتي شخصي هم اطلاق كرد.و حتي گاهي بعضي ها پا را از اين هم فراتر مي گذارند و وبلاگ را يك رسانه اينترنتي مي نامند.وبلاگ و وبلاگ نويسی از پديده هاي نوين در دنياي پر راز و رمز اينترنت است.
هم اكنون صدها ميليون نفر از مردم سراسر دنيا از تمام سطوح اجتماعي و از تمامي قشرها به وبلاگ نويسی روی آورده اند و از طریق وبلاگ نویسی نوشته های خود را در معرض ديد عموم مراجعان از اقصی نفاط جهان در دهكده جهانی گذاشته اند.
تاريخچه ي وبلاگ نویسی
گرچه وبلاگ نويسی در دنيا قبل از سال دو هزار ميلادي بوجود آمد اما انفجار وبلاگ نويسی با ورود به قرن بيست و يكم اتفاق افتاد.
در ايران هم اين موضوع بر ميگردد به بيست و سوم خرداد 1381 كه اولين سرويس ارايه دهنده ي وبلاگ يعني سايت پرشين بلاگ( persianblog.ir) آغاز به كار كرد (البته آن زمان پرشين دات كام بود كه متاسفانه در سال 1386 اين دامنه به سرقت رفت و هم اكنون اين سايت با دامنه ي دات آي آر مشغول فعاليت است).
پدیده ی وبلاگ نويسی در مدت كوتاهي توانست به سرعت در ايران رشد كند تا هم اكنون كه تعداد وبلاگ نويسان ايراني از مرز ميليون گذشته است و روز به روز در حال افزايش است در ضمن هم اكنون كه اين مطلب را مينويسم براساس آمارها رتبه ي ايران در وبلاگ نويسي تك رقمي است و ما جز ده كشور اول وبلاگنويس دنيا هستيم.
برای وبلاگنويسی چه ملزوماتی نياز است؟
از آنجا كه سرويس های تحت وب بسياري از امكانات را بصورت رايگان در اختيار شما ميگزارند شما هيچ پولي براي وبلاگنويسی نميپردازيد مگر هزينه اي كه براي اتصال به اينترنت ميپردازيد البته ذكر اين مطلب ضروري است كه بيشتر سرويسهاي وب براي تامين هزينه هاي خود اقدام به درج آگهي در وبلاگ شما ميكنند ولي در هر صورت ملزومات براي وبلاگ نويسی وجود دارد كه آنها را در ادامه ذكر ميكنم:
-امكان استفاده از كامپيوتر و اتصال به اينترنت براي تايپ و ارسال مطالب مهيا باشد ( كامپيوتر شخصي،كامپيوتر فاميل،دوستان كافي نت و يا ...)
-فرد بايد حداقل آشنايي مختصري با ويندوز(و يا يك سيستم عامل ديگر) و تايپ كردن داشته باشد(مگر اينكه مطلابتان را روي كاغذ بنويسيد و بعد از وبلاگنويس ديگري بخواهيد آنرا برايتان به وبلاگ پست كند).
-برای وبلاگ نویسی باید زمان كافي براي نوشتن مطالب و مديريت وبلاگ( مثلا حداقل نيم ساعت در شبانه روز) را داشته باشید.
از چه موقع بايد شروع كرد؟
هرگاه احساس كرديد كه مطالبي در اختيار داريد كه ممكن است براي ديگران مفيد يا جالب باشد ميتوانيد شروع كنيد به نوشتن وبلاگ(لازم نيست مطلب شما حتما نوشته باشد بسياري از عكاسان . گرافيستها و ... هم وبلاگهاي بسيار پرطرفداري دارند)
برای وبلاگ نویسی از كجا بايد شروع كرد؟
اگر ملزومات گفته شده برای وبلاگ نویسی را داريد و نيز فكر ميكنيد كه ديگر موقع آن است كه به جمع وبلاگنويسان بپيونديد ميتوانيد همين الان به يكي از سايت هاي ارايه دهنده سرويس وبلاگ مراجعه كرده و وبلاگ خود را ايجاد كنيد به اين صورت كه ابتدا در اين سايت ها ثبت نام نمود و نام كاربري و آدرس وبلاگ خود را دريافت كنيد براي فارسي زبانان سرويسهاي زيادي وجود دارند كه به ارائه رايگان وبلاگ اقدام ميكنند كه هركدام نقاط ضعف و قوتي دارند در پايين چند مورد از اين سايتها را معرفي ميكنم.
-پرشين بلاگ persisnblog.ir : اين سايت اولين سايت وبلاگ دهنده در ايران است كه كاملا به زبان فارسي است و امكانات بسيار خوبي دارد.
-بلاگفا blogfa.com :يكي از پر طرفدارترين سرويسهاي وبلاگ ايراني به زبان تمام فارسي است.
-بلاگر blogger.com : قديميترين سرويس وبلاگ در جهان ميباشد كه كاملا به زبان انگليسي است.
بلاگ اسكاي blogsky.com : يك سرويس ايراني وبلاگ كه خدمات خود را به فارسي ارايه ميدهد و از سرعت و کیفیت خوبی برخوردار است.
و سريسهاي زیاد ديگري مانند : ايران بلاگ به نشانيiranblog.com --- آفتاب بلاگ به نشانيpib.ir --- پارسي بلاگ به نشانيparsiblog.com
نظرات شما عزیزان: